Tijd

voor de lunch

De lunch is vaak een leuke onderbreking van de werkdag, hét moment om even te ontspannen en gezellig samen met collega’s te lunchen in het bedrijfs­restaurant. Even ontladen en de voedingskracht van verse, gezonde producten zijn de juiste ingrediënten om energie op te doen voor de rest van de werkdag! Maar hoe maak je een gezonde keuze?

Een broodje met gegrilde groente is een lekker vegetarisch alternatief voor vlees. Bovendien levert groente of fruit als broodbeleg je vezels en vitamines op.

Avocado is vet gezond! Naast de vele onverzadigde vetten bevat avocado ook kalium, vitamine B6, het antioxidant vitamine E en vezels. Een halve avocado weegt ongeveer 100 gram: de helft van je dagelijkse portie fruit.

Volkorenbrood is de gezondste broodsoort. Volkorenmeel is van de hele graankorrel gemaakt en bevat daardoor meer vezels, vitaminen en mineralen. Vervang wit brood daarom eens door een volkoren variant.

Veel mensen hebben moeite om aan de aanbevolen 250 gram groente per dag te komen. Eet tijdens je lunch een verse salade of een gevulde soep om makkelijker aan de benodigde hoeveel­heid te komen.

Houd je van vis? Makreel en gerookte zalm zijn heerlijk broodbeleg. Vette vis bevat veel gezonde vetten ​(omega-3), die heel goed zijn voor je hart en bloedvaten. Verder bevat deze vis vitamine D en B12, kalium en zit deze vol eiwitten!