Nederland gezonder maken

Er zijn veel mensen die gezonder willen eten en drinken. Gezonder Mag. wil daar graag bij helpen. Met gezondere recepten, leuke interviews en interessante weetjes. De recepten in dit magazine voldoen aan de criteria van het Vinkje. Gezonder Mag. is een initiatief van Stichting Ik Kies Bewust, de organisatie achter het Vinkje. Ook het Diabetes Fonds, de Nederlandse Vereniging van Diëtisten, het Voedingscentrum, het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel en de deelnemende supermarkten zijn betrokken. Samen willen we Nederland gezonder maken.

Tip 1

Groenten als basis voor iedere maaltijd is een gezond startpunt. Groenten uit de diepvries bevatten net zoveel voedings­stoffen als verse groenten.

Tip 2

Noten zijn goed voor je. Ze bevatten veel vitaminen en goede, onverzadigde vetten. Dat laatste geldt voor onder meer hazelnoten, walnoten en amandelen.

Tip 3

Een goed ontbijt is een belangrijk begin van de dag. Bijvoorbeeld met volkoren­brood en halfvolle/magere yoghurt of kwark.

Tip 4

Zet regelmatig vette vis op het menu. Vette vis bevat veel goede vetten en beschermt tegen hart- en vaatziekten. Ook eiwit, B-vitamines en vitamine A en D haal je uit vis.